Καθώς η ξενοδοχειακή βιομηχανία αυξάνει τον ανταγωνισμό της και τα OTAs επιδιώκουν όλο και εντονότερα την κυριαρχία στις μηχανές αναζήτησης, οι σημερινοί ξενοδόχοι δυσκολεύονται να διαφοροποιηθούν. Το αποτέλεσμα αυτού είναι μία στροφή προς την ολοκληρωμένη προσφορά εμπειρίας προς τον επισκέπτη η οποία ξεκινάει από πριν την κράτηση. Το κλειδί για να επιτευχθεί αυτό, είναι η προσπάθεια προσέλκυσης ταξιδιωτών κατά τη διάρκεια της έρευνας και του σχεδιασμού.

Δεν αρκεί πια η κατασκευή ξενοδοχειακής ιστοσελίδας – καθρέπτη.

Το δυναμικό μάρκετινγκ είναι ο τρόπος για να πείσετε νέους επισκέπτες να παραμείνουν στην ιστοσελίδα σας και να κρατήσετε τους επαναλαμβανόμενους πελάτες σας, πιστούς. Ακολουθούν μερικές χρήσιμες συμβουλές που θα βελτιώσουν τις μετατροπές του ιστότοπού σας και τελικά θα δημιουργήσουν απευθείας κρατήσεις.

 

 1. Το περιεχόμενο είναι (και φέτος) ο βασιλιάς

Το περιεχόμενο της ιστοσελίδας σας είναι ακόμα το Α και το Ω στην έμπνευση και βελτιστοποίηση εμπειρίας χρήστη. Ακόμα και αν χρησιμοποιήσετε τεχνολογίες και τρικ τελευταίας γενιάς, αν τα κείμενα της ιστοσελίδας σας δε δημιουργούν κανένα απολύτως συναίσθημα, θα βρίσκεστε σε μειονεκτική θέση. Πρώτο βήμα για την κατασκευή ξενοδοχειακής ιστοσελίδας είναι η κατανόηση των επισκεπτών και του ταξιδιού τους. Μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να δημιουργήσετε σχετικό περιεχόμενο που θα τους κεντρίσει το ενδιαφέρον. Προτιμήστε καθαρό και άμεσο τρόπο γραφής και έχετε ως δεδομένο κάποιον χρήστη ο οποίος έχει περιορισμένο χρόνο στα χέρια του. Μπείτε στη θέση του και σκεφτείτε τι ακριβώς θα ήθελε να δει και προσαρμόστε το περιεχόμενό σας αναλόγως.

 

Athens Connection Apartments, Athens – Website & RateStrip Price Check Widget & Review Monitor by AboutHotelier.com

_________________________

 

 

Moni Emvasis Suites, Monemvasia – Website & RateStrip Price Check Widget & Review Monitor by AboutHotelier.com

 

 1. Θέστε σωστά τις προτεραιότητες

Σύμφωνα με έρευνες της AboutHotelier.com, τα βήματα που ακολουθούν οι χρήστες μόλις επισκέπτονται το website του ξενοδοχείου σας είναι τα εξής:

 1. αρχική σελίδα
 2. σελίδα δωματίων
 3. προσφορές
 4. τοποθεσία
 5. γκαλερί

Δώστε ιδιαίτερη σημασία σε αυτές τις σελίδες κρατώντας τες εύκολα προσβάσιμες και συνεχώς ανανεωμένες. Όπως προ είπαμε, έχετε στο νου σας έναν χρήστη με λίγο χρόνο στα χέρια του ο οποίος δε θέλει να χάσει χρόνο στην αναζήτηση του σωστού κουμπιού.

 

 1. Σωστή φωτογράφιση

Οι εικόνες υψηλής ποιότητας αποτελούν ουσιαστικό μέρος του σχεδιασμού ιστοσελίδων του ξενοδοχείου. Είναι απλό: οι πελάτες θέλουν να ξέρουν τι πρόκειται να πληρώσουν. Η φωτογράφιση του ξενοδοχείου σας είναι μια μεγάλη επένδυση αλλά κρατήστε στο μυαλό σας ότι είναι ένα από τα πιο σημαντικά κομμάτια του παζλ. Κατά την κατασκευή ξενοδοχειακής ιστοσελίδας, ο web designer που θα επιλέξετε πρέπει να μπορεί να προσαρμόσει το φωτογραφικό υλικό στο κάθε κομμάτι της ιστοσελίδας. Να είστε ανοιχτοί σε συζήτηση καθώς μπορεί η εικόνα που είχατε στο μυαλό σας είτε να «πιξελιάζει» είτε να μην ταιριάζει με τον σκοπό της κάθε σελίδας. Όσον αφορά το ίδιο το περιεχόμενο της κάθε φωτογραφίας, η συνταγή της επιτυχίας είναι η κλασσική. Μία μικρή λίστα για αναφορά:

 • Εξωτερικός χώροςμην παραβλέψετε τις νυχτερινές λήψεις
 • Χώρος υποδοχήςΙδανικά με μέλη του προσωπικού
 • Χώρος πρωινού Πάλι, ιδανικά με μέλη προσωπικού
 • ΔωμάτιαΦωτογραφίες με όλους τους τύπους δωματίων που να φαίνεται ξεκάθαρα η διαφορά του κάθε τύπου. Μην ξεχάσετε φωτογραφίες από το μπάνιο!
 • Αίθουσα συνεδρίων – meetingΑναδείξτε την προσαρμοστικότητα των χώρων αυτών
 • Πισίνατα resort καλό θα ήταν να δώσουν ιδιαίτερη βάση σε αυτό το κομμάτι
 • Λοιπές Παροχέςοι βασικές φωτογραφίες πρέπει να είναι κλασσικές, με λήψεις που περιλαμβάνουν όλα τα απαραίτητα στοιχεία χωρίς φαντασμαγορικά εφέ. Το home-like συναίσθημα μπορείτε να το δημιουργήσετε κατά τη φωτογράφιση των λοιπών παροχών, π.χ.: είδη καλλωπισμού, είδη τεχνολογίας μέσα στο δωμάτιο κλπ.

 

 1. Χρησιμοποιήστε OTAs προς το πλεονέκτημά σας

Υπάρχει μια σχέση αγάπης – μίσους μεταξύ των ξενοδοχείων και των OTA. Παρότι οι ξενοδόχοι αποσκοπούν στις απευθείας κρατήσεις, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η προβολή των OTA μπορεί να προσφέρει μεγαλύτερη έκθεση. Η παρουσία σε μεγάλα OTA, πχ booking.com, επεκτείνει την πρόσβαση σε διεθνείς επισκέπτες. Αν πιστεύετε ότι η κατασκευή ξενοδοχειακής ιστοσελίδας δεν είναι αλληλένδετη με τις πωλήσεις των OTA, θα σας προτείναμε να αναθεωρήσετε. 2 είναι οι λόγοι που οι επισκέπτες κλείνουν μέσω των καναλιών. Ο πρώτος είναι η τιμή και ο δεύτερος η αίσθηση ασφάλειας.

Αν ο επισκέπτης επισκεφθεί το hotel website σας και αντικρίσει μια εικόνα μη αλληλένδετη, χωρίς ξεκάθαρη πορεία κράτησης, χωρίς πλήρη διαφάνεια στις υπηρεσίες σας, θα νιώσει ότι δεν είστε φερέγγυοι για να κλείσει από εσάς. Το πρώτο βήμα είναι η απόκτηση ενός πιστοποιητικού SSL, καθώς είναι αναγκαίο για την ασφάλεια του ιστότοπου σας. Το δεύτερο βήμα είναι να είστε συμβατοί με τον νόμο του GDPR. Σε αυτά τα βήματα, οφείλει να σας βοηθήσει ο υπεύθυνος κατά την κατασκευή ξενοδοχειακής ιστοσελίδας, καθώς οι επιλογές ποικίλουν. Στη συνέχεια, ένα απλό layout με έμφαση στα βασικά σημεία είναι η πιο safe επιλογή.

Τέλος, ένα εργαλείο σύγκρισης τιμών το οποίο θα περιλαμβάνει και περαιτέρω extra που αποσκοπούν στην πώληση, όπως για παράδειγμα το RateStrip Price Check Widget & Review Monitor της AboutHotelier.com θα γίνει ο απόλυτος σύμμαχος της ιστοσελίδας σας. Μέσω αυτού θα μπορεί να δει ο επισκέπτης απευθείας σύγκριση τιμών αλλά και τις τιμές των τιμοκαταλόγων σας, χωρίς να χρειάζεται να μεταφέρεται σε νέες σελίδες με κίνδυνο να του διαφημιστεί κάποιος ανταγωνιστής.

Aris Caves, Santorini – Website & RateStrip Price Check Widget & Review Monitor by AboutHotelier.com
 1. Value for money

Τελικά ο καθοριστικός παράγοντας που θα μπορούσε να κάνει έναν μελλοντικό πελάτη σας να επιλέξει εσάς έναντι κάποιου ανταγωνιστή είναι η αξία που αρχικά δημιουργείτε για το κατάλυμα σας. Ακόμα και στην ιστοσελίδα σας, μη συγκεντρώνεστε μόνο στο να πουλήσετε ένα δωμάτιο, αλλά μία εμπειρία, καθώς και τον ίδιο τον προορισμό. Δείξτε ότι ξέρετε τα μυστικά του τόπου καλύτερα από τον καθένα. Χρησιμοποιείστε τοπικά συμβάντα που προσελκύουν τουρίστες, προς όφελός σας. Όταν κερδίζετε στο story telling, η τιμή γίνεται δευτερεύουσα σκέψη. Σε περίπτωση που ο υποψήφιος επισκέπτης σας ανακαλύψει μέσα από μία μηχανή Metasearch, έχει ήδη πάρει μία γεύση του εύρους τιμών σας και της εικόνας των δωματίων. Είναι πλέον η σειρά σας, σαν ξενοδόχος, να δημιουργήσετε αξία στην όλη διαμονή μέσω της ιστοσελίδας σας. Ορισμένοι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να το κάνετε αυτό είναι:

 • Προώθηση πακέτων μέσω της ιστοσελίδας σας.

Αυτά τα πακέτα περιλαμβάνουν ειδικές κατηγορίες τιμοκαταλόγων με πρόσθετες αξίες, όπως για παράδειγμα διαμονή & εισιτήρια ενός event σε συγκεντρωτική τιμή που συμφέρει. Ακόμα και αν έχετε τιμές που δεν είναι μακριά από τις τιμές των OTA, και ακόμα και αν τα εισιτήρια του event είναι και από μόνα τους πολύ οικονομικά, αυτή η 2-σε-1 επιλογή θα πείσει τον επισκέπτη ότι είστε η καλύτερη επιλογή.

 • Έκπτωση υπό όρους

Ένα άλλο πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να ενθαρρύνετε τον επισκέπτη να κάνει check-in στο Facebook ή στο Instagram και να έχει κάποια έκπτωση για την επόμενη διαμονή του. Αυτό θα προσελκύσει τους πρώην επισκέπτες να θέλουν όχι μόνο να θέλουν να μείνουν ξανά μαζί σας κάνοντας μάλιστα απευθείας κράτηση, αλλά θα διαφημιστείτε και στα social media μέσω UGC.

 

 1. Εμπιστευτείτε τους συνεργάτες σας

Για να επιτευχθεί η ισορροπία μεταξύ εικαστικού και λειτουργικότητας, είναι πολύ σημαντικό να αναζητήσετε εταιρείες με εξειδίκευση στη βιομηχανία φιλοξενίας. Εκτός από το ότι κατανοούν καλύτερα τη συμπεριφορά των καταναλωτών, γνωρίζουν ακριβώς ποιες τεχνικές είναι καλύτερες για να σας φτάσουν στο κοινό-στόχο σας. Η AboutHotelier.com είναι μία εταιρεία που ασχολείται αποκλειστικά με ξενοδοχεία – ρίξτε μια ματιά στις ιστοσελίδες μας ή επικοινωνήστε μαζί μας!

 


Συμπέρασμα

Εν κατακλείδι, η ιστοσελίδας σας είναι η πρώτη πόρτα που οδηγεί τους επισκέπτες σε εσάς. Είναι θεμελιώδους σημασίας να κάνετε μια καλή πρώτη εντύπωση, ειδικά όταν ο ανταγωνισμός είναι τόσο σκληρός. Μια ματιά είναι αρκετή για να αποφασίσει ο επισκέπτης αν θα συνεχίσει σε εσάς. Η κατασκευή ξενοδοχειακής ιστοσελίδας δεν είναι ένα εύκολο κομμάτι – δεν έχουμε μιλήσει για ταχύτητα, responsiveness, seo και πολλά άλλα. Χρησιμοποιώντας όμως αυτές τις συμβουλές, μπορείτε να επωφεληθείτε κάνοντας το πρώτο βήμα μετατροπής της ιστοσελίδας σας σε ένα εργαλείο πωλήσεων.

 

Πηγή άρθρου: AboutHotelier.com