Marketing Ξενοδοχείων: Πως το Price Comparison Tool θα ενισχύσει άμεσα τις απευθείας κρατήσεις στο ξενοδοχείο σας;

 

Ένα από τα βασικά προβλήματα που οι ξενοδόχοι καλούνται να αντιμετωπίσουν, ιδιαίτερα σε εποχές κρίσης για τον τουριστικό κλάδο, είναι η εξάρτηση τους από τους ΟΤΑ. Σε μία εποχή που η ρευστότητα είναι αναγκαία για την βιωσιμότητα ενός ξενοδοχείου, οι απευθείας κρατήσεις είναι η καλύτερη πρακτική. H αύξηση των direct bookings είναι ένας από τους πιο δύσκολους στόχους για τα ξενοδοχεία, ωστόσο δεν είναι πλέον ακατόρθωτος.

Ακολουθώντας το “ταξίδι των πελατών” από το όνειρο για διακοπές μέχρι την κράτηση, και με την χρήση των σωστών εργαλείων, μπορείτε να μετατρέψετε την επισκεψιμότητα της σελίδας σας σε απευθείας πωλήσεις. Το price comparison tool ξενοδοχείων είναι το software εργαλείο που αναβαθμίζει την σελίδα σας, κάνοντας εύκολη και ελκυστική την κράτηση μέσα από αυτήν. Αν θέλετε να μάθετε πως θα αυξήσετε άμεσα την ρευστότητά σας με μία απλή μέθοδο marketing ξενοδοχείων, τότε αυτό το άρθρο είναι για εσάς.

 

Πώς σκέφτονται οι ταξιδιώτες πριν ολοκληρώσουν την κράτηση τους;

 

Γνωρίζατε ότι το 52% των ταξιδιωτών επισκέπτονται την ιστοσελίδα σας αφού πρώτα έχουν περιηγηθεί στο ξενοδοχείο σας μέσω των σελίδων των OTA; Ουσιαστικά, οι χρήστες αναζητούν στον ιστό καταλύματα για τις διακοπές τους και επιλέγουν τις σελίδες των ΟΤΑ για να τα δουν συγκεντρωμένα. Σύμφωνα με την Google και τα “5 στάδια ταξιδιού”, οι χρήστες επισκέπτονται την ιστοσελίδα σας όταν είναι στο στάδιο που επιθυμούν να κάνουν κράτηση και χρειάζονται περισσότερες πληροφορίες.

Εκείνη ακριβώς την χρονική στιγμή, είναι η ευκαιρία σας και πρέπει να τους κερδίσετε. Ουσιαστικά, στο στάδιο της κράτησης πρέπει να πείσετε τους επισκέπτες ότι το κατάλυμά σας είναι το ιδανικό και ταυτόχρονα πρέπει να τους δώσετε μία καλύτερη τιμή για την διαμονή τους από την τιμή που προσφέρουν οι ΟΤΑ. Για το 85% των επισκεπτών η τιμή είναι ο πιο καθοριστικός παράγοντας για να ολοκληρώσουν την κράτησή τους, γι αυτό με μία απρόσκοπτη online εμπειρία και μια καλύτερη προσφορά μπορείτε να πετύχετε το direct booking.

 

Γιατί χρειάζονται οι ξενοδόχοι τις απευθείας κρατήσεις;

 

Ειδικά μετά την πανδημία του COVID-19, οι απευθείας κρατήσεις είναι πιο σημαντικές από ποτέ. Οι ΟΤΑ μπορεί να αποτελούν την κύρια πηγή εσόδων, ωστόσο απαιτούν ένα σημαντικό commission, το οποίο αντιστοιχεί συνήθως στο 15-25% του ποσού της κράτησης. Έτσι, μία κράτηση μέσω OTA στο τέλος κοστίζει περισσότερο τόσο στον επισκέπτη όσο και στον ξενοδόχο. Ακόμα, οι ΟΤΑ ελέγχουν τις πληροφορίες των επισκεπτών, αφαιρώντας σας τη δυνατότητα να επικοινωνήσετε μαζί τους πριν το ταξίδι, χάνοντας με αυτό τον τρόπο μία από τις πιο σημαντικές πτυχές των υπηρεσιών που προσφέρετε, την εξατομίκευση πριν από την άφιξη.

 

Τι κερδίζει ο ξενοδόχος με το price comparison tool ξενοδοχείων;

 

Ένα price comparison tool ξενοδοχείων είναι ένα δυναμικό software εργαλείο που εμφανίζει στον επισκέπτη τις διαφορετικές τιμές διαμονής. Παρουσιάζει δηλαδή την τιμή της official ιστοσελίδας σε σύγκριση με τις τιμές των ΟΤΑ. Οι επισκέπτες συγκρίνουν κριτικές και τιμές για να επιλέξουν την πιο συμφέρουσα. Εφόσον η σελίδα του ξενοδοχείου προσφέρει την χαμηλότερη τιμή, αυξάνονται οι πιθανότητες να ολοκληρώσουν την κράτηση τους από την σελίδα του ξενοδοχείου.

Το Price Comparison Tool ξενοδοχείων, ενσωματώνεται στο σύστημα διαχείρισης καταλύματος και στο channel manager. Επίσης, αναλόγως με τις προδιαγραφές, μπορεί ακόμα και να δημιουργήσει στους επισκέπτες μία επείγουσα ανάγκη μέσα από ρολόγια αντίστροφης μέτρησης προσφορών και εικονίδια διαθεσιμότητας δωματίων. Ένα price comparison tool είναι ο πιο εύκολος τρόπος για να εξασφαλίσετε άμεσες κρατήσεις από την σελίδα σας, αυξάνοντας την ρευστότητα της ξενοδοχειακής σας επιχείρησης.

Τι κερδίζει ο επισκέπτης με το Price comparison tool;

 

Μοναδική επιδίωξη των επισκεπτών είναι να κλείσουν την καλύτερη εμπειρία στην πιο συμφέρουσα τιμή. Αρχικά με το price comparison tool ξενοδοχείων μπορούν να ενημερώνονται σε πραγματικό χρόνο για την διαθεσιμότητα των δωματίων, ενώ βλέπουν συγκεντρωμένα όλα τα reviews από τους ΟΤΑ χωρίς να χρειάζεται να αλλάξουν σελίδα.

Το πιο σημαντικό όλων είναι ότι συγκεντρώνουν σε μία σελίδα όλες τις προσφορές, ώστε να συγκρίνουν και να επιλέξουν αυτή που τους συμφέρει, ενώ έχουν την δυνατότητα να ολοκληρώσουν κατευθείαν την κράτηση τους. Θα πρέπει να θυμάστε ότι οι πελάτες προτιμούν τις προσφορές και με το price comparison tool βρίσκουν εύκολα την καλύτερη.

 

Γιατί το Ratestrip Price Check Widget ξενοδοχείων της Abouthotelier είναι το ιδανικό;

 

Το Ratestrip price comparison widget ξενοδοχείων είναι ένα σύγχρονο εργαλείο software το οποίο εγκαθίσταται εύκολα στην σελίδα σας. Εκτός από τις τιμές των ΟΤΑ, σας δίνει την δυνατότητα να ενσωματώσετε τα σχόλια που εσείς θέλετε από τα διάφορα booking platforms. Το price check widget ξενοδοχείων εναρμονίζεται πλήρως με την αισθητικής της σελίδας σας, ενώ εμφανίζεται άψογα στα κινητά τηλέφωνα, κάνοντας εύκολη την κράτηση απευθείας από το site σας.

Είναι μια εφαρμογή ιδιαίτερα σημαντική, καθώς προσφέρει την δυνατότητα έξυπνων pop up παραθύρων και προσωποποιημένων web notifications για να είστε σίγουροι ότι οι επισκέπτες θα δουν τις [προσφορές σας. Επίσης, παρέχει parity alert reports για να ενημερώνεστε απευθείας αν κάποιο κανάλι προσφέρει χαμηλότερη τιμή, δίνοντας τη δυνατότητα να κρύψετε την προσφορά του καναλιού ή να αλλάξετε την δική σας. Το price check widget αποτελεί ξεκάθαρα ένα σύγχρονο marketing εργαλείο ξενοδοχείων που δεν πρέπει να λείπει από καμία ιστοσελίδα.

 

 

Πώς το Contaratos Beach Hotel αύξησε τις απευθείας κρατήσεις με το price comparison tool ξενοδοχείων;

 

Το Contaratos Beach Hotel στην Νάουσα προσέγγισε το 2019 την ομάδα της AboutHotelier για να ενισχύσει τα απευθείας bookings από την ιστοσελίδα του. Στόχος ήταν η δημιουργία μιας εύχρηστης σελίδας που θα έκανε convert τους επισκέπτες. Στην συνέχεια, θα αναλύσουμε πως η AboutHotelier χρησιμοποίησε στρατηγικά το price check widget ξενοδοχείων και πέτυχε την αύξηση της ρευστότητας του Contaratos Beach Hotel.

 

Χάραξη Στρατηγικής και δημιουργία σελίδας από την AboutHotelier

 

Αρχικά, η ομάδα της AboutΗotelier δημιούργησε την στρατηγική ύστερα από έρευνα της αγοράς, του ανταγωνισμού και ανάλυση της κατάστασης του ξενοδοχείου. Στην συνέχεια, ανέλαβε την υλοποίηση των βημάτων που καθορίστηκαν από την στρατηγική. Συγκεκριμένα, προχώρησε σε website optimization με στόχο την δημιουργία μιας πιο mobile-friendly και εύχρηστης ιστοσελίδας, η οποία μάλιστα ενισχύθηκε με Google Adwords και email marketing για ακόμα μεγαλύτερη ενίσχυση της επισκεψιμότητας.

 

Εφαρμογή του price comparison tool ξενοδοχείων

 

Στο 2ο στάδιο τοποθετήθηκε το price comparison tool το οποίο πρόβαλλε στους επισκέπτες όλες τις τιμές των καναλιών. Καθώς η πιο συμφέρουσα τιμή είναι πάντα αυτή της official ιστοσελίδας, οι επισκέπτες προτιμούσαν αυτήν για την κράτησή τους και προχωρούσαν άμεσα στο direct online booking, αυξάνοντας άμεσα την ρευστότητα του ξενοδοχείου. Για να ενισχυθούν οι προσπάθειες χρησιμοποιήθηκαν booking engine offers και web notifications ώστε να ενημερώνονται άμεσα οι επισκέπτες της σελίδας για προσφορές.

 

Ενίσχυση με δυναμικές πρακτικές marketing ξενοδοχείων

 

Η πανδημία του COVID-19 άλλαξε τα δεδομένα εν μία νυκτί. Με pop ups οι επισκέπτες ενημερώνονταν καθημερινά για την κατάσταση του ξενοδοχείου, τους κανονισμούς και τα νέα μέτρα για τον COVID-19. Ταυτόχρονα έγινε χρήση του email marketing με προσωποποιημένες καμπάνιες για την προσέλκυση ακόμα περισσότερων επισκεπτών.

 

Εμφάνιση των αποτελεσμάτων του price check widget ξενοδοχείων

 

Μετά από 23 μήνες εφαρμογής του marketing ξενοδοχείων και του price check widget ξενοδοχείων, το Contaratos Beach Hotel αύξησε σημαντικά την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας, μειώνοντας παράλληλα το ποσοστό εγκατάλειψης. Πέτυχε τον στόχο του, αυξάνοντας τα direct bookings και τα άμεσα έσοδα του ξενοδοχείου.

 

Πόσο απαραίτητο είναι τελικά το price check widget ξενοδοχείων;

 

Τα δεδομένα στον τουρισμό πλέον αλλάζουν με γοργούς ρυθμούς, ειδικά για τον ξενοδοχειακό κλάδο. Είναι γεγονός ότι η ρευστότητα αποτελεί το άλφα και το ωμέγα για την βιωσιμότητα των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων και αυτή επιτυγχάνεται κυρίως μέσα από τις απευθείας κρατήσεις και όχι μέσα από την εξάρτηση από τους ΟΤΑ. Η ιστοσελίδα αποτελεί για ένα ξενοδοχείο το κύριο μέσο επικοινωνίας με τους πελάτες και τους εν δυνάμει πελάτες του, γι αυτό και πρέπει να πρωταγωνιστεί στις τακτικές αύξησης των κρατήσεων.

Η πανδημία ανέδειξε την ανάγκη της ψηφιοποίησης, ωστόσο το 2021 χρειάζεστε πολλά παραπάνω από μία απλή ιστοσελίδα. Χρειάζεστε ένα ολοκληρωμένο website, με εντυπωσιακό περιεχόμενο που θα προσφέρει στους χρήστες μια απρόσκοπτη online εμπειρία και θα τους πείθει για την μοναδικότητα του ξενοδοχείου σας. Αν ο στόχος σας είναι να αυξήσετε τα κέρδη σας με online bookings και να ανταγωνιστείτε τους ΟΤΑ, ένα price check widget ξενοδοχείων είναι ο καλύτερος σύμμαχός για να αναδείξετε τις προσφορές σας και να προσφέρετε στους επισκέπτες σας τις διακοπές που τους αξίζουν.