Covid -19

Ο COVID-19 έφερε τα πάνω κάτω στις ζωές μας επηρεάζοντας φυσικά και τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις. Έχουμε όμως εργαλεία και λύσεις ώστε να προωθήσετε σωστά το ξενοδοχείο σας στους μελλοντικούς σας επισκέπτες και να επανέλθετε δυναμικά.

Covid -19 in Hospitality

Η κατάσταση με την πανδημία του COVID-19 έχει επηρεάσει σημαντικά τον τουριστικό κλάδο και έχει αλλάξει τις συνήθειες των επισκεπτών. Ευτυχώς, οι περιορισμοί και οι απαγορεύσεις έχουν μειωθεί και οι ξενοδόχοι έχουν αρχίσει να ανακτούν τις ελπίδες τους για βελτίωση. Πρέπει όμως να ληφθούν οι σωστές αποφάσεις και τα κατάλληλα μέτρα για ανάκαμψη, σύμφωνα με τις ανάγκες του κάθε καταλύματος.

Δείτε παρακάτω παραδείγματα στατιστικών που θα σας βοηθήσουν να διαχειριστείτε
πιο σωστά το κατάλυμα σας και να κατανοήσετε καλύτερα το κοινό σας.

Κρατήσεις ανά τύπο δωματίου

Δείτε τα δωμάτια που λαμβάνουν περισσότερες κρατήσεις, ώστε να ξέρετε ποια να προωθήσετε και ποια χρειάζονται βελτιώσεις.

Επισκεψιμότητα ανά χώρα

Αν για παράδειγμα έχετε περισσότερους επισκέπτες από Πορτογαλία, θα μπορούσατε να δημιουργήσετε κάποια προσφορά για τη χώρα αυτή.

Live visitors στην ιστοσελίδα σας

Δείτε πόσοι επισκέπτες βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην ιστοσελίδα σας και στείλτε τους live μήνυμα προωθώντας το δωμάτιο ή την υπηρεσία που επιθυμείτε.

Συμβουλές για την επαναλειτουργία των ξενοδοχείων

Μετά την έξαρση της πανδημίας του COVID-19 και την υποχρεωτική διακοπή λειτουργίας όλων των ξενοδοχείων και λοιπόν καταλυμάτων την περασμένη άνοιξη, έχουμε ξεκινήσει σιγά σιγά να μπαίνουμε σε κανονικούς ρυθμούς. Τα περισσότερα καταλύματα έχουν ξεκινήσει να λειτουργούν ξανά, ενώ και όσα δεν έχουν ανοίξει ακόμα ετοιμάζονται ώστε να το κάνουν σύντομα. Οι συνθήκες στον ξενοδοχειακό κλάδο έχουν αλλάξει σημαντικά, και θα πρέπει να βρεθούν νέοι τρόποι προσέγγισης των ταξιδιωτών και αλληλεπίδρασης μαζί τους. Δείτε παρακάτω παραδείγματα ξενοδοχείων που ακολούθησαν έξυπνες στρατηγικές ώστε να αυξήσουν τις απευθείας κρατήσεις τους κατά τη διάρκεια της περιόδου επαναλειτουργίας τους.

1. Καθησυχάστε τους επισκέπτες σας και ενημερώστε τους πότε θα ανοίξετε ξανά.

Δημιουργήστε ένα pop up με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με την ημερομηνία επαναλειτουργίας του ξενοδοχείου σας και όλων των μέτρων προστασίας που λαμβάνετε. Έτσι οι επισκέπτες σας θα νιώσουν μεγαλύτερη ασφάλεια.

2. Επικεντρωθείτε στον εσωτερικό τουρισμό.

Ο εσωτερικός τουρισμός είναι το πρώτο κομμάτι που μπορεί να επανέλθει. Καθώς υπάρχουν ακόμα αρκετές απαγορεύσεις και έντονα περιοριστικά μέτρα για ταξίδια εξωτερικού, οι εσωτερικές πτήσεις λειτουργούν πιο ομαλά. Έτσι, παρουσιάζεται στους επισκέπτες η ευκαιρία να ταξιδέψουν στη χώρα τους. Μια έξυπνη στρατηγική θα ήταν να δημιουργήσετε ειδικές προσφορές για ντόπιους ώστε να τους προσελκύσετε. Κάποιο έξυπνο μήνυμα που θα κεντρίσει το ενδιαφέρον με μία όμορφη φωτογραφία είναι η τέλεια επιλογή.

3. Προσφέρετε τις υπηρεσίες σας με νέους τρόπους.

Αρκετά εστιατόρια ξενοδοχείων είναι ακόμα κλειστά για το κοινό. Μπορείτε λοιπόν να ξεκινήσετε την επαναλειτουργία τους με διανομή κατ’ οίκων ή παραλαβή από το ξενοδοχείο. Είναι μια καλή ευκαιρία για τους επισκέπτες να γευτούν την κουζίνα σας και να σας γνωρίσουν.

4. Δημιουργήστε νέες τακτικές marketing και επιβραβεύστε όσους το αξίζουν.

Προσπαθήστε να σκεφτείτε εναλλακτικά για να προσελκύσετε νέους επισκέπτες. Πολλά καταλύματα έχουν ξεκινήσει να προσφέρουν εκπτώσεις σε άτομα νοσηλευτικού προσωπικού ή άλλων επαγγελματικών κλάδων που έχουν συμβάλλει στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Έτσι, λέτε ευχαριστώ για όλα όσα έχουν κάνει ενώ ταυτόχρονα τους παρακινείτε για κράτηση.

Ratestrip Price Check Widget & Hotel Manager Platform

Είστε έτοιμοι για αύξηση των απευθείας κρατήσεων και μεγιστοποίηση
του κέρδους σας; Η Abouthotelier σας περιμένει! Γίνετε μέλος της ομάδας
μας σήμερα και ενισχύστε τη διαδικτυακή σας εικόνα!