Case Study :
Exclusive Plan Suites

Δείτε παρακάτω πως το Ratestrip έχει βοηθήσει το Exclusive Plan Suites να αυξήσει τις απευθείας κρατήσεις του και να βελτιώσει τη διαδικτυακή του εικόνα.

Case Study : Exclusive Plan Suites

Ο πελάτης 

Το Exclusive Plan Suites είναι ένα συγκρότημα με 7 σουίτες στο Φηροστεφάνι της Σαντορίνης και είναι μέλος του ομίλου Exclusive Plan Hotels Selection. Έχει υπέροχη θέα στο καταγάλανο Αιγαίο και τα υπόλοιπα νησιά των Κυκλάδων, ενώ είναι η τέλεια τοποθεσία για όσους θέλουν να θαυμάσουν το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα του νησιού.
Το κατάλυμα υποδέχεται κάθε χρόνο επισκέπτες από όλο τον κόσμο αλλά κυρίως από Αγγλία, Αμερική, Γαλλία και Γερμανία. Προσφέρει πρωινό βασισμένο στην Ελληνική κουζίνα και διαθέτει τζακούζι και υπηρεσίες μασάζ. Είναι η ιδανική επιλογή για όσους επιθυμούν μια χαλαρωτική αλλά ταυτόχρονα πολυτελή διαμονή.

Συνεργασία με το Ratestrip

Η συνεργασία του καταλύματος με την Abouthotelier ξεκίνησε στα μέσα του 2019.
Στόχος ήταν να δημιουργηθεί μια νέα, σύγχρονη ιστοσελίδα και να ενεργοποιηθεί το Ratestrip για να ενισχύσει τις απευθείας κρατήσεις. Ο πελάτης ήθελε να προσφέρει μια καλύτερη και πιο άμεση εμπειρία πλοήγησης στον επισκέπτη και η εταιρεία μας έκανε τις κατάλληλες ενέργειες ώστε να το πετύχουμε αυτό.

Stage 1

Το πρώτο βήμα της συνεργασίας μας με το Exclusive Plan ήταν παρουσίαση όλων των προϊόντων και δυνατοτήτων τους, ώστε να βρούμε μαζί τι τους ταιριάζει καλύτερα και πως θα επωφεληθούν στο μέγιστο.

Booking Engine Offers

Είναι πολύ σημαντικό οι επισκέπτες να καταλάβουν ότι τους συμφέρει να κάνουν κράτηση από την κύρια ιστοσελίδα του ξενοδοχείου και να βλέπουν άμεσα όποιες προσφορές υπάρχουν. Έτσι, ενεργοποιήσαμε στη σελίδα του Exclusive Plan τα Booking Engine Offers, δηλαδή τις προσφορές που υπήρχαν διαθέσιμες στη μηχανή κράτησης. Οι επισκέπτες έβλεπαν τις προσφορές με το που έμπαιναν στην ιστοσελίδα χωρίς να χρειαστεί να ψάξουν περισσότερο με αποτέλεσμα να αυξηθούν σημαντικά οι απευθείας κρατήσεις.

 

Price Comparison

Άμεση σύγκριση μεταξύ official τιμής & OTAs.

Στην αύξηση του Conversion Rate ενός ξενοδοχείου παίζει πολύ σημαντικό ρόλο να δουν οι επισκέπτες ότι τους συμφέρει να κάνουν κράτηση από την ιστοσελίδα και να μην αναζητήσουν τιμές αλλού. Ενεργοποιήσαμε στο Exclusive Plan Suites το Price Comparison, ώστε οι επισκέπτες να δουν όλες τις διαθέσιμες online τιμές, αυξάνοντας έτσι τις πιθανότητες για μια απευθείας κράτηση.

 

 

 

Exit Pop Up

Ένας έξυπνος τρόπος για να παραμείνουν οι επισκέπτες στην ιστοσελίδα.

Ενεργοποιήσαμε στο Exclusive Plan Suites ένα Exit Pop Up με μια όμορφη φωτογραφία το οποίο εμφανιζόταν μόλις κάποιος επισκέπτης ετοιμαζόταν να φύγει από το site. Το μήνυμα αφορούσε την έκπτωση που διέθετε το κατάλυμα για διαμονή από 2 νύχτες και πάνω, και σκοπός ήταν να προσελκύσει ακόμα περισσότερο τους επισκέπτες. Το κουμπί Discover More οδηγούσε στη μηχανή κράτησης, στο link της σχετικής προσφοράς.

Stage 2

 

Απαραίτητη εκπαίδευση

Μόλις ολοκληρώθηκε το setup από το τεχνικό τμήμα και ενεργοποιήθηκε το Ratestrip στην ιστοσελίδα είχε σειρά η απαραίτητη εκπαίδευση. Κανονίστηκε τηλεφωνικό ραντεβού με τον Manager του Exclusive Plan καθώς και με τους υπόλοιπες υπαλλήλους που θα διαχειρίζονταν την πλατφόρμα, ώστε να δουν αναλυτικά όλες τις λειτουργίες και δυνατότητες που προσφέρει το εργαλείο.

Stage 3

 

Website Optimization

 

Στην ιστοσελίδα του πελάτη έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να είναι fully optimized σε όλες τις συσκευές (desktop, tablet ή mobile), να αυξηθεί η ταχύτητα της και να βελτιωθεί το SEO της. Το site είναι η πρώτη εικόνα που λαμβάνει ένας επισκέπτης γι’ αυτό και πρέπει να πλοηγηθεί εύκολα και να βρίσκει αμέσως τις πληροφορίες που αναζητά.

 

Στρατηγικό πλάνο

Προτεραιότητα σε κάθε ξενοδοχείο είναι η αύξηση των απευθείας κρατήσεων. Κάθε πελάτης όμως είναι διαφορετικός, έχει διαφορετικές ανάγκες και απευθύνεται σε διαφορετικό κοινό. Γι’αυτό και πρέπει να ενεργοποιούνται τα κατάλληλα εργαλεία που θα ταιριάζουν απόλυτα στον πελάτη. Για να το πετύχουμε αυτό δημιουργούμε κάθε φορά ένα στρατηγικό πλάνο, διαφορετικό για κάθε πελάτη, με όλα όσα πρέπει να γίνουν ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι που έχει κάθε ξενοδόχος.

Stage 4

Απαραίτητες Ενέργειες στην εποχή του COVID-19

Κατά τη διάρκεια της έξαρσης του COVID-19 η κατάσταση στον ξενοδοχειακό κλάδο επιδεινώθηκε αρκετά και οι απευθείας κρατήσεις είχαν περισσότερη σημασία από ποτέ, αφού έπρεπε να εξασφαλιστούν όσο το δυνατόν περισσότερα κέρδη. Για την ομαλή επαναλειτουργία του Exclusive Plan, δημιουργήθηκε ένα άμεσο notification που ενημέρωνε τους επισκέπτες ότι το κατάλυμα λειτουργεί ξανά και ότι λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέσα προστασίας. Το Ratestrip δίνει την ευχέρεια για γρήγορη και εύκολη δημιουργία μηνυμάτων και προσφορών, οπότε βοήθησε αρκετά αφού εκτός από πληροφορίες για τιμές οι επισκέπτες έβλεπαν όλες τις τελευταίες ενημερώσεις σε μια τόσο ρευστή περίοδο. Σε συνεχή συνεργασία με τον πελάτη δημιουργούσαμε πάντα τα κατάλληλα μηνύματα με τις σωστές πληροφορίες ώστε να ενισχυθούν επιτυχώς οι απευθείας πωλήσεις.

 

Parity Alerts

Ο απαραίτητος έλεγχος για την αποφυγή disparities.

Τα disparities, να είναι δηλαδή οι τιμές των καναλιών πιο οικονομικές από την official τιμή, είναι μια ανεπιθύμητη κατάσταση. Ειδικά την εποχή του COVID-19 που τα κέρδη ήταν μειωμένα, το Exclusive Plan έπρεπε να βρει τρόπους ώστε να ελέγχει και να αποφεύγει κάτι τέτοιο. Γι’ αυτό και ενεργοποιήθηκαν τα Parity Alerts Reports. Αν το σύστημα αναγνωρίσει κάποιο disparity σε κάποιο κανάλι τότε γίνονται τα παρακάτω: Πρώτον, κρύβεται από την ιστοσελίδα η τιμή του καναλιού ώστε οι επισκέπτες να μη δουν ότι υπάρχει χαμηλότερη σε κάποιο κανάλι και φύγουν από το site. Και δεύτερον, ενημερώνεται ο ξενοδόχος μέσω email ότι υπάρχει κάποιο disparity ώστε να αλλάξει την τιμή στο κανάλι αυτό και να γίνει πάλι η πιο συμφέρουσα για τον επισκέπτη.

Stage 5
Online Check In για λιγότερη προσωπική επαφή

Το επόμενο βήμα ήταν το άνοιγμα του ξενοδοχείου κάτω από ασφαλέστερες συνθήκες για όλους (επισκέπτες και προσωπικό). Έτσι, το Exclusive Plan Suites ενεργοποίησε το Online Check In. Με την υπηρεσία αυτή, λαμβάνουν όλοι οι επισκέπτες email ή μήνυμα στο κινητό τους συγκεκριμένες ώρες ή ημέρες πριν την άφιξη και μπορούν να συμπληρώσουν όλα τα προσωπικά τους στοιχεία πριν καν φτάσουν στο κατάλυμα. Έτσι, η διαδικασία της άφιξης γίνεται ανέπαφα, και πιο γρήγορα. Οι επισκέπτες ήταν απόλυτα ικανοποιημένοι με αυτό καθώς ένιωθαν ασφάλεια και μεγαλύτερη εμπιστοσύνη προς το κατάλυμα. Επίσης, το σημαντικό πλεονέκτημα της υπηρεσίας είναι ότι το Check In μπορούσε να σταλεί σε όλες τις κρατήσεις, online και offline.

 

Η επόμενη ημέρα

Η τωρινή περίοδος βρίσκει τη συνεργασία μας με το Exclusive Plan σε άριστες συνθήκες. Υπάρχει σωστή επικοινωνία, κατανοούμε πλήρως τις ανάγκες τους και προτείνουμε νέες λύσεις ώστε να πετύχουμε ακόμα μεγαλύτερη αύξηση απευθείας κρατήσεων, περισσότερα κέρδη και καλύτερη εμπειρία για τους επισκέπτες.

Ratestrip Price Check Widget & Hotel Manager Platform

Είστε έτοιμοι για αύξηση των απευθείας κρατήσεων και μεγιστοποίηση
του κέρδους σας; Η Abouthotelier σας περιμένει! Γίνετε μέλος της ομάδας
μας σήμερα και ενισχύστε τη διαδικτυακή σας εικόνα!