Case Study:
Contaratos Beach Hotel

Δείτε παρακάτω πως το Ratesrip ενίσχυσε τη διαδικτυακή εικόνα του Contaratos Beach Hotel και αύξησε τις direct κρατήσεις του.

Case Study: Contaratos Beach Hotel

Ο πελάτης 

Το Contaratos Beach Hotel διαθέτει τριάντα έξι δωμάτια, 30m2 το καθένα, που φιλοδοξούν να αποτελέσουν το καλοκαιρινό καταφύγιο boutique ταξιδιωτών ώστε να απολαύσουν στιγμές απόλυτης χαλάρωσης με θέα τους κήπους ή την επιβλητική πισίνα.

 

Συνεργασία με το Ratestrip

Οι ιδιοκτήτες του Contaratos Beach Hotel απευθύνθηκαν στην ομάδα μας τον Ιανουάριο του 2017, για να ενισχύσουν την online απόδοση τους, τις απευθείας πωλήσεις μέσω της ιστοσελίδας τους και κατ’ επέκταση να αυξήσουν ξεκάθαρα τα έσοδά τους.
Ήθελαν να παρουσιάζονται οι προσφορές τους πιο ελκυστικά και να βελτιώσουν το design της ιστοσελίδας ώστε να δείξουν στους πελάτες τους με φιλικό και εύχρηστο τρόπο τα κύρια χαρακτηριστικά του καταλύματος. Η ομάδα του ξενοδοχείου ήθελε επίσης μια πιο φιλική προς τον χρήστη διαδικασία κράτησης και μια βελτιωμένη στρατηγική μάρκετινγκ για απευθείας κρατήσεις.

Stage 1
Σχέδιο δράσης

Τα πρώτα βήματα που ακολούθησε η ομάδα της AboutHotelier.com ήταν να ερευνήσει την κατάσταση του ξενοδοχείου. Δηλαδή, αναζητήσαμε τη θέση του καταλύματος στην αγορά, προσεγγίσαμε καλύτερα τα κύρια χαρακτηριστικά που το ξεχωρίζουν από τον ανταγωνισμό, αναλύσαμε το Location του καταλύματος και τέλος, συζητήσαμε για τις μεθόδους που ακολούθησαν τα προηγούμενα έτη.

 

Website Optimization

Υλοποιήσαμε μία νέα φιλική και εύχρηστη conversion ιστοσελίδα η οποία θα έπαιζε άριστα σε όλες τις συσκευές (Desktop – Tablet – Mobile). Δημιουργήσαμε σωστό περιεχόμενο με τα δωρεάν εργαλεία της Google (Keyword Planner) και ακολουθήσαμε έξυπνη στρατηγική ώστε να βελτιώσουμε την κατάταξη της ιστοσελίδας στην Google μέσω ON page – Off page SEO. Παράλληλα, με το ίδιο περιεχόμενο ανατροφοδοτήσαμε το Google Adwords και τα social media κανάλια για τις καμπάνιες που ακολουθήσαμε. Τέλος, αναπτύξαμε ένα εύχρηστο περιβάλλον για την προσθήκη και αξιοποίηση emailing lists πραγματικών επισκεπτών του ξενοδοχείου και όλων των travel agents που ενδιέφεραν το κατάλυμα.

Stage 2

Price Comparison

Τοποθετήσαμε την εφαρμογή Ratestrip στην ιστοσελίδα του ξενοδοχείου ώστε να προβάλλουμε τις online τιμές του καταλύματος σαν ένα έξυπνο metasearch κανάλι. Οι επισκέπτες έβλεπαν μέσα στην ιστοσελίδα τις διαθέσιμες τιμές των καναλιών και καταλάβαιναν ότι η πιο συμφέρουσα επιλογή γι’ αυτούς ήταν να κάνουν κράτηση μέσω του Booking Engine.

Stage 3

Booking Engine Offers

Για να προσελκύσουμε το κοινό του καταλύματος ακόμα περισσότερο, ενεργοποιήσαμε τα Booking Engine Offers. Συνδέσαμε δηλαδή με στην ιστοσελίδα τις προσφορές της μηχανής κράτησης ώστε να είναι ορατές και στο site. Πολλές φορές οι επισκέπτες απλώς περιπλανιούνται σε μια ιστοσελίδα χωρίς να φτάσουν στη σελίδα της μηχανής κράτησης και έτσι δε βλέπουν εξτρά παροχές ή προσφορές που είναι ενεργές εκεί. Τους δώσαμε λοιπόν αυτή τη δυνατότητα μέσω του Ratestrip.

Stage 4

Web Notifications

Τα Web Notifications είναι ένας γρήγορος τρόπος να παρουσιάσετε στους επισκέπτες σας τα μηνύματα που επιθυμείτε άμεσα. Έτσι, μπορείτε να τους ενημερώσετε για κάποια προσφορά ή υπηρεσία που ίσως θέλετε να προωθήσετε ή να εμφανίσετε κάποιο από τα έτοιμα μηνύματα που υπάρχουν και έχουν σχέση με την αλληλεπίδραση των επισκεπτών με το site (πχ πόσοι επισκέπτες βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο site).

Stage 5

Price Tracking

Το Price Tracking είναι μια έξυπνη λειτουργία για να κρατάτε την επικοινωνία με τους μελλοντικούς καλεσμένους σας. Οι επισκέπτες επιλέγουν την ημερομηνία που τους ενδιαφέρουν, καταχωρούν το email τους και αν η τιμή για την ημερομηνία μειωθεί, οι επισκέπτες λαμβάνουν ειδοποίηση στο email τους. Έτσι, κρατάτε επαφή μαζί τους, τους υπενθυμίζετε την παρουσία σας και ταυτόχρονα έχετε πρόσβαση στο email τους και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε στην επόμενη καμπάνια σας.

Stage 6

Απαραίτητες Ενέργειες στην εποχή του COVID-19

Η έξαρση του COVID-19 και το υποχρεωτικό κλείσιμο όλων των καταλυμάτων έφερε νέα δεδομένα στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις. Με την επαναλειτουργία του Contaratos στόχος ήταν να ενισχυθούν ακόμα περισσότερο οι απευθείας κρατήσεις και να διατηρηθεί η επικοινωνία με το κοινό για όσο το δυνατόν καλύτερα αποτελέσματα.

Ενημερωτικά Pop Ups

Σε δύσκολες περιόδους όπως αυτή του COVID-19, η συνεχής ενημέρωση των επισκεπτών σχετικά με τις συνθήκες που επικρατούν στο κατάλυμα μπορεί να κάνει τη διαφορά. Έτσι, για να μπορεί το Contaratos να ενημερώνει καθημερινά τους επισκέπτες του για ότι νέο υπάρχει, ενεργοποιήθηκε ένα Pop Up. Το Pop Up αφορούσε όλες τις τελευταίες ενημερώσεις που ήθελε το ξενοδοχείο να παρουσιάσει στο κοινό του και οδηγούσε στη σχετική υποσελίδα που είχε δημιουργηθεί και αφορούσε τα μέτρα για τον COVID.

Χρήση Email Marketing για τη βελτίωση της αλληλεπίδρασης με τους επισκέπτες

Για να ενισχύσει το Contaratos τη σχέση του με το κοινό του και μετά το check out, ενεργοποιήθηκε το Email Marketing ώστε να στέλνονται μαζικά καμπάνιες με πολύ εύκολο τρόπο. Η υπηρεσία περιλαμβάνει επίσης χρήσιμα στατιστικά και reports, καθώς και διασύνδεση με όλες τις online κρατήσεις. Με τη χρήση segmentations δίνεται η δυνατότητα να στέλνονται πιο στοχευμένες και προσωποποιημένες καμπάνιες που θα προσελκύσουν ακόμη περισσότερο τους επισκέπτες.

Η επόμενη ημέρα

23 μήνες μετά την έναρξη της συνεργασίας μας με το Contaratos Beach Hotel έχοντας εφαρμόσει το δικό μας σύγχρονο μοντέλο digital marketing, τα αποτελέσματα που έχουμε καταγράψει είναι εντυπωσιακά. Έχει αυξηθεί η επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας, έχει μειωθεί το ποσοστό εγκατάλειψης και κυρίως, έχουν αυξηθεί οι απευθείας κρατήσεις και τα έσοδα του ξενοδοχείου.

Ratestrip Price Check Widget & Hotel Manager Platform

Είστε έτοιμοι για αύξηση των απευθείας κρατήσεων και μεγιστοποίηση
του κέρδους σας; Η Abouthotelier σας περιμένει! Γίνετε μέλος της ομάδας
μας σήμερα και ενισχύστε τη διαδικτυακή σας εικόνα!